Bli med Annika og 4331 andre deltagere på #NoMoreDiets!
Vil du også finne ut av hvordan du blir fornøyd med ditt eget speilbilde, har bedre energi IMENS du spiser vanlig mat, uten å telle kalorier, veie maten eller slutte med vin eller godteri?
DOKUMENTERT av verdens største kostholdsstudier: raske resultater, helse og fettforbrenning!
countdown
00 Years 00 Months 00 Weeks 00 Days 00 Hours 00 Minutes 00 Seconds

Dette er lett, for en gangs skyld!
Jeg har gått på mye rart, men det her er noe jeg kan leve med!
Og endelig har jeg fått ENERGI, synlige magemuskler, og det ved å spise så mye god mat, UTEN å telle kalorier eller veie maten!!!

Christina Wolles Eriksen
Vi har hjulpet 23 000 kvinner
de siste 5 årene!
Bestill onlinekurset #NoMoreDiets nå og få garanterte resultater!
I dag er hormonell kartlegging inkludert!
VERDIER for 1299,- du betaler kun 299,- før den 1.mai! (engangsbeløp)
1
Din informasjon
Ditt navn og e-post
2
Fullfør ordre:
Din betalingsinformasjon:
Shipping
Ved å handle, og legge igjen din e-post adresse her, er du sikret av vårt personvern, samt godtar å motta e-poster fra oss som du når som helst kan avmelde deg. Betalingen din er sikret via Stripe.

Dette er lett, for en gangs skyld!
Jeg har gått på mye rart, men det her er noe jeg kan leve med!
Og endelig har jeg fått ENERGI, synlige magemuskler, og det ved å spise så mye god mat, UTEN å telle kalorier eller veie maten!!!

Christina Wolles Eriksen
FEEL BRILLIANT AND GLOWING FOR THE ENTIRE 9 MONTHS. 
- BODY SCRUB DESIGNED FOR BOTH MUM & BUB -
Made with all natural, hand selected, mineral and botanical ingredients to leave you with soft, clean and hydrated skin whilst providing you with a magnesium boost.

Invigorate your senses and revitalize skin cells from the comfort of your bathroom with our healing scrub. After dampening your skin with warm water, gently massage a handful of scrub into your skin to polish away dull skin cells.

Takk for at dere fikk meg til å forstå at jeg også kan gå ned i vekt!
Målene mine er etter 3 uker;
- 4cm på magen
- 1,5cm på lår
- 1cm på overarm
- 7(!!!)cm på rompa😃😃
Veldig fornøyd med målene på rompa da dette alltid har vært mitt problemområde på ALT🙈 Kan jeg, kan alle!

Connie

Jeg ser så raskt fremgang og resultater, og det er så motiverende!
Resultatene mine, etter så få uker, er;
- 9 kg
- 11 cm rundt midjen
Jeg har også fått masse treningsglede og gode spisevaner.
Endelig noe som funker!
🎈💃🏼

Ida-Kristine
FAGET I FOKUS uten bruk av mellomledd
Vi har allerede hjulpet 23 000 KVINNER
RESULTATER eller pengene tilbake
UBEGRENSET OPPFØLGING
Det du lurer på, lets get down to business:
countdown
00Hours00Minutes00Seconds

 • Hvordan fungerer det? Etter du har bestilt på denne siden, og betalt et engangsbeløp på 299,-,  mottar du en e-post som bekrefter kjøpet ditt. I denne e-posten finner du også selve kurset, som er samlet i èn PDF (vi viser deg denne i video lenger nede på siden). Denne kan du bruke på PC/Mac, nettbrett, på mobil, eller du kan, som mange gjør, printe den ut. Du får også tilgang til en egen lukket facebook gruppe for alle deltagere på kurset. 
 •  Hvorfor skal jeg tro på at dette er slutten på dietter, og at dette faktisk fungerer? Vi har nå blitt lært det samme de siste 50 årene, i mens vi veier mer enn noensinne, og er sykere av livsstilssykdommer enn..ja, noensinne. Det du prøvd til nå, er et resultat av dette. Du har prøvd å telle kalorier i mens vitenskapen viser oss at dette IKKE fungerer. Du har prøvd å kutte ned på mettet fett, noe vitenskapen viser oss at IKKE gir oss bedre helse. Du har prøvd å trene deg slank, imens vitenskapen viser oss at kosthold er det viktigste i kampen mot for mange kilo, og ikke trening. Du har prøvd å bruke mindre salt for å være sunn, og endt på med bivirkninger av for lavt inntak av mineraler; søtsug og sult. Det er logisk og riktig at disse tilnærmingene kun har gjort skade. Fordi de gjør skade. Om du vil lese mer om dette, bla lenger ned på siden. 
 • Når begynner jeg? Akkurat når du selv ønsker. Du får tilgang til alt du trenger umiddelbart etter bestilling, så du kan starte når du vil.
 • Passer det til barnefamilier? 100 %. Dette er mat som gir menneskekroppen optimal helse, uavhengig av alder. Og helsen til barna våre vil jeg si er enda viktigere enn vår egen, så å lage disse vanene med barna dine, er det beste du kan gjøre for barna dine, både nå, og i fremtiden. Det er mat som barna elsker og tillegg oppskrifter som er EKSTRA barnevennlige, om barna dine er litt kresne. Det er ingen grunn til å lage to ulike middager, EVER.
 • Hva spiser jeg i løpet av en dag? Du kan velge mellom uendelig mye god mat! Favoritter er havregrøt, smoothiemed bringebær og banan (smaker nydelig og barna elsker den også!), omelett, knekkebrød med deilig pålegg, rundstykker, kjøttboller med tomatsaus, lasagne, torsk med chorizo og masse mer!
 • Hvor lenge har jeg tilgang til kurset? Alltid. 
 • Hvordan kan jeg oppnå resultater uten å telle kalorier, det er jo bare fysikk, at man må bruke mer enn man inntar? Så enkelt er det (heldigvis) ikke. Ulike kilder til kalorier påvirker både sult, metthet, fettforbrenning og fettlagring. Dette kan du lese mer om nederst på siden om du ønsker den ordentlige forklaringen. 
 •  Hva skjer om jeg ikke er fornøyd/oppnår resultater? Først hjelper vi deg, for da er det noe vi ikke har gjort eller forklart godt nok. På denne måten sørger vi for at du gjør dette riktig, og ikke minst tilpasset DEG og din kropp. Om du skulle bli den første som dette ikke fungerer for, får du selvfølgelig pengene tilbake. 
 •  Passer det til meg som har ryggplager og/eller prolaps(er)? Ah, endelig er du på rett plass! Jeg har selv to prolapser som jeg holder i sjakk med riktig trening og vi har hjulpet HUNDREVIS i samme situasjon. Prolapsen din gir deg bare enda en større grunn til å trene riktig og vi har eget treningsprogram for deg, så du endelig kan leve uten smerter. 
 • Jeg har allergier og intoleranser, vil dette fungere for meg? 100 %! De vanligste allergier/intoleranser er mot korn og meieriprodukter og hei, vet du hva? Du skal sette pris på at kroppen din sier fra! Det som er "vanlig mat" i dagens samfunn ANER nemlig ikke kroppen din hva er. Fysiologien din har vært som den er i dag i hundretusenvis av år, og hvor lenge har den blitt utsatt for mye av maten du finner i butikkene i dag? i 50 år! 50 ÅR! Den har ikke SJANGS å henge meg, den aner ikke hva dette er, og heldigvis, reagerer den. Vær glad for det. Det tvinger deg til å innta mat som gir deg helse og naturlig vekttap. Konklusjon; yes, we`ve got you!
 • Er det lavkarbo? Nei, dette er ikke lavkarbo, du skal nå velge sunne og naturlige kilder til karbohydrater. 
 • Hva skjer etter de 4 ukene? Etter de 4 ukene kurset varer har du lært deg hvor enkelt det er å lage og spise mat som gir deg resultater, så du står trygt alene når livet treffer deg. Om du trenger litt mer hjelp løser vi selvfølgelig det sammen. 
 •  Hva om jeg faller av midt i? Det er jo sånn livet er! Plutselig er man på besøk, på ferie, du var sliten etter jobb, du bestilte en pizza, osv. Det er DET du skal lære deg nå, at ikke dette er så skadelig som du trodde. 

 •  Jeg har en travel hverdag og ingen tid til å lage mat, vil det fungere for meg? Ja! Jeg personlig, selv om jeg elsker mat, er IKKE glad i å bruke tid på mat, så dette lærer jeg også deg. At det er håp for deg også! Og ikke minst, maten er god selv om det tar liten tid eller må gjøres på farten.
 •  Hvilken type trening er det? Det er trening med resultater i fokus. Du skal altså få MAKS ut av tiden du bruker på trening, så du får løsningen på akkurat DENNE treningen. Det er styrketreningsøkter på 45 minutter som kan gjøres både hjemme og på senter, samt effektive kondisjonsøkter som gjøres ute eller inne, på ca. 30 minutter. Stikkord: gled deg til resultater og endorfiner!
 • Kan jeg trene hjemme? YES! Hjemmetrening er ofte en god løsning på tidsklemma!
Hvem er #NoMoreDiets for?
Dette er for deg som ønsker vekttap og helse og;
 • ​Vil spise GOD mat og ikke gidder å prøve noe nytt IGJEN!
 • ​Deg som ønsker ENERGI, best mulig helse og lav risiko for sykdom.
 •  Er klar for en endring og forstår at om det du har prøvd til nå ikke har fungert, så må du gjøre noe annet.
 • Trenger noe som fungerer i en travel hverdag.
 • ​IKKE gidder å lese på en plan at du skal ha "39 gram avokado i dette måltidet".
 • ​Ønsker ubegrenset oppfølging: om du er usikker på noe, kan du alltid spørre oss!
Dette er kurset, resultater eller pengene tilbake:
Hva får du?
Enkel, god mat for hele familien!
Nå kan du puste ut. Du kommer aldri til å få beskjed om å bruke "39 gram avokado" i et måltid eller en rett. Du skal IKKE stå å veie eller telle ting på kjøkkenet når du lager mat og du lager mat du handler på din vanlige matbutikk og som er rask å lage.
Ikke bare er maten sunn mat for hele familien (helse og vekttap går hånd i hånd hos oss, selvfølgelig kun om du ønsker vekttap), så både vekt og helse vil bli optimal for ALLE i familien din nå!
I en perfekt verden hadde vi alle lært barna å spise det samme som hos oss voksne helt fra de startet å spise, men for de barna som gjerne har litt egne preferanser har vi også egne retter, som vi vet er populære blant barna!
Du får alt fra måltider som tar NULL sekunder å lage, til vanlig "tirsdagsmiddag", til retter som tar noen minutter lenger å lage, som du og dere kan kose dere med i helgen f.eks.
Eller også på en tirsdag, dette velger du HELT selv!
Endelig kan du ha nydelig thai- eller mexicansk mat HVER DAG om du ønsker det!
Eksempler på mat:
- havregrøt
- omelett
- knekkebrød med pålegg
- rundstykker
- lasagne, taco, fiskemiddager, biff, potet, pommes frites, kjøttboller, thai reitter, hamburger, og masse mer.
Oj, jeg holdt på glemme...sjokoladeis!!!
Vår kompetanse får deg i mål!
Snart 23 000 kunder og 9 års erfaring og research setter sine spor.
Vi lover ikke å la oss forstyrre av myter, trender og meninger med økonomisk interesse.

Ikke bare har vi ubegrenset oppfølging av vårt team, men sammen med over 2000 andre deltagere!

Eier og daglig leder Mari Mundal Krogshus har dypdykket i faget nå i 10 år og du kan være sikker på at valgene du tar sammen med oss er de valgene som helhetlig forbedrer og optimerer akkurat din helse.

Mari startet reisen mot hvor samfunnet er på vei, for nå snart 10 år siden.
Imens hun studerte ernæring og jobbet fulltid ved siden av med kvinner fra hele Europa som ønsket å gå ned i vekt, registrerte hun for første gang at mange av rådene for helse og vekttap som gikk igjen, ikke samstemte med verken vitenskapen eller litteraturen.

Hennes sult og stadige søken på hva som sant og ikke, og ikke minst de titalls timene i uken hun bruker på fag, har gjort at nå 22 000 kunder har fått ikke bare raske resultater, men varige, med vaner de kan leve med.

Mari har en bachelor i ernæring, er personlig trener og styrkecoach med fokus på vekttap og rygghelse, forfatter (Gyldendal 2017 samt ny utgivelse 2019), sannhetssøker, og ikke minst, nybakt forelsket førstegangsmor.

Hele kurset kommer i èn PDF, som du kan bruke på telefonen, PCèn din, eller på nettbrettet ditt:
Forhåndsbestill nå til kun 990,- KUN 299,-
Ubegrenset oppfølging er ALLTID inkludert hos oss!
Vanlig stilte spørsmål:
Vi skjønner at du vil ha svar, du skal tross alt gjøre en sunn og smart avgjørelse nå, i en jungel av helseinformasjon:
Kan jeg gå på dette uten å trene eller om jeg har spesielle behov mtp trening?
Og kan jeg trene hjemme?
Ja, det kan du! 
Det er en veldig skadelig myte at vekttap handler om trening.
Det som også er skadelig er innstillingen du kanskje har hatt om at det er "alt eller ingenting". Som gjorde at om du ikke fikk til en treningsøkt en dag, så er "alt ødelagt". 
Dette skal vi lære deg at ikke stemmer. 
Og endelig kan du kjenne på at det er helt greit at du skipper en treningsøkt.
Og ikke minst, om ikke du får trent (om du har spesielle behov om hva du kan trene, så finner vi en løsning sammen, så du får noe bevegelse, som er veldig sunt for kroppen sin). Nå snakker jeg meg bort; JA, du får MASSE resultater ved kun å følge kostholdet og våre andre tips!
Og om det er flere ting du ikke klarer eller kan, så finner vi en løsning sammen.
Trening skal GI helse når det gjøres riktig og om du f.eks. har problemer med ryggen eller knærne, vil treningen vi gir DEG avhjelpe og forbedre dette.
Og ja, du kan trene hjemme :)
Passer det for familien og barna mine?
100 %.
Siden du nå lærer deg en sunn tilnærming til mat og aldri skal snakke om kalorier eller hvor mange gram av noe du skal spise, OG det er mat som forebygger og avhelper ALLE dagens livsstilssykdommer (kreft, hjerte- og karsykdom, diabetes, overvekt, fordøyelsessykdommer mm), i tillegg til å gi langvarig energi, så er det ingenting som er bedre for barna dine å spise. 
Barna dine har like lange, om ikke lenger og mer slitsomme dager enn vi har med skole, trening, lekser og sosialt. De skal ha den maten som gjør at de presterer på sitt beste med en sunn vekt og fordøyelse, konsentrasjon og riktig energi. 
Er det lavkarbo?
Nei.
Men det du kan med glede forberede deg på, er at du nå kommer til å bruke kilder til karbohydrater som gir deg helse og langvarig metthet. Som gjør at du er ferdig med søtsug, trøtthet og behov for mellommåltider.
Og som ikke minst gir deg den vekten og helsen du ønsker deg.
Kildene til karbohydrater som gir deg helse er blant annet bær, frukt, grønnsaker, linser, bønner, poteter (dette er også en grønnsak)!
Passer det i en travel hverdag?
Oh YES (her illustrert av meg som småbarnsmamma og ammemaskin!)
Jeg tror ikke jeg kjenner noen som IKKE har en travel hverdag, så om en endring skal fungere, MÅ den fungere i en, nettopp travel hverdag. 
Går jeg ned i vekt?
JA! Og enda bedre; du mister FETT, ikke muskler!
Om din kropp naturlig bør ha en mindre fettmasse enn den har vi dag, så kommer du til å gå ned i fettmasse.
Vi fokuserer ikke på vekt, for vekten din er så mye, mye, mye mer enn fett.
Den er f.eks over 60 % vann og vekt fra dag til dag, og fra uke til uke blir den påvirket av uendelig mange faktorer; når gikk du på do sist, har du spist noe som samler vann, har du nettopp drukket vann, osv. osv.
Men ja, for de aller fleste innebærer endringen sammen med oss å gå ned i vekt. 
Og siden den faglige bakgrunnen for rådene du får er den beste du får tak i i dette landet (ja, vi sa det), så oppnår du ikke bare et varig og sunt vekttap, men også et raskt.  
Her er forresten meg før jeg ble gravid (de to nederste bildene) og noen uker etter jeg hadde født, på de to bildene øverst. Og når jeg får tilbake kroppen som den var, går jeg ikke nødvendigvis ned så mye i vekt, men jeg mister masse, og får tilbake muskelmasse.
Hvorfor er dette annerledes, jeg har prøvd utallige ganger å gå ned i vekt!!!
Jeg vet. Å herregud som jeg forstår deg. 
Det er et evig kaos i løsninger og hvordan skal man bli klok på dette her?
Jo, det blir man av det jeg gjør.
Jeg sitter å vurderer dokumentasjonen timesvis, hver eneste uke, og har gjort det i nå 10 år.
Og jeg vrir meg i smerte av det jeg leser i avisene; nesten daglig. 
Et godt eksempel er illustrasjonen du ser her. Vet du hva det viser, som du bør vise til legen din neste gang han eller hun forteller deg at du bør settes på kolesterolsenkende medisiner?
Den røde streken viser deg at du som kvinne, har minst og lavest risiko for hjerte- og karsykdom, jo høyere kolesterolet ditt er (målt opp til 7 mmol/l.) (Kilde)
Imens du daglig leser i avisene om hvor farlig høyt kolesterol er. 
Dette er en myte som er blitt til en sannhet i samfunnet i så høy grad at det ikke lenger settes spørsmålstegn til utsagnet eller blir bedt om dokumentasjonen. Det er farlig.
Hva er feilene du har blitt lært, som gjør at du ikke er kommet i mål?
Dette er jeg lei av...
det som gjør at jeg vil gjøre en forskjell
 • ​At vi nå er det landet som er mest overvektig i Norden og at utviklingen fortsetter i negativ retning gjeldende overvekt og helse.
 • ​Å lese om betalt informasjon i media som forvirrer samfunnet, hvor det sjelden refereres til gode vitenskapelige studier, og ofte ikke refereres til studier i det hele tatt. Eks: Dagens Næringsliv skriver om kolesterol og lar (så og si) kun èn fagperson uttale seg. Fagpersonen som uttaler seg mottar midler fra legemiddelindustrien (han er altså ikke en uavhengig fagperson), samt at verken han eller artikkelen refererer til studier som backer opp deres uttalelser. Hvor er dokumentasjonen på at den type økning i kolesterol han snakker om, øker risiko for hjerte- og karsykdom? Vel, jeg kan fortelle deg det, for jeg har studert dette nå i 10 år; den finnes ikke.
 • ​At helse"sannhetene" i samfunnet baserer seg på kultur og ikke vitenskap. Eks: hvor er dokumentasjonen på at melk, fullkorn og vegetabilske oljer er sunt? Og at salt og mettet fett ikke er det? 
 •  At kostholdsrådene ikke oppdateres etter verdens største kostholdsstudier som viser oss hva som gir overvekt og sykdom.
 • At barn helt ned i barnehagealder utvikler både overvekt og diabetes type 2 og blir satt på AD/HD medisiner uten inngrep i kosholdet.
 •  At samfunnet fungerer sånn at Tine har klart å betale seg til at det er en "sannhet" om at butikkkjøpt kumelk er positivt for helsen vår, uten en ENESTE studie som backer det opp. (ja, det er sant, det finnes ikke.)
Dette får du i #NoMoreDiets:
100 oppskrifter: frokost, middag, lunsj, mellommåltider og på jobb!
Nydelig mat til deg og familien din, uten å telle kalorier, veie maten eller handle rare, dyre ting!
  Mat skal både nytes og gi helse, hos oss får du NYDELIG mat, som passer til hele familien!
  Maten får du i din vanlige matbutikk, den er ikke dyr eller vanskelig å lage, og ikke minst, og kanskje viktigst; den er GOD!
  Tenk om du hadde visst dette før, at fysiske resultater og helse var samsvarende med god mat hvor du spiser når du er sulten og til du er mett.
  Nå er tiden kommet for å kaste fra deg myten om kalorier og veiing av mat som har ødelagt så altfor lenge for deg.
  Mat er godt, mat er positivt, mat er kroppens næring og det er maten du spiser som lager din fysiske og mentale helse.
  Gled deg til mexicansk, taco, thai, norsk, ja, det er ingen grenser her, mat lagd på ekte råvarer er nemlig ikke bare den sunneste, men den beste.

Treningen som faktisk fungerer.
Treningsenterne er fulle som aldri før; og vi blir verken slankere eller sunnere.
  Trening er ikke løsningen om du skal ned i vekt. Sånn er det bare. Igjen og igjen ser jeg og hører jeg at "jeg kan jo trene bort den sjokoladen", eller at "jeg må begynne å trene" kommer som en naturlig andre setning etter "jeg må ned i vekt". Det er der det går galt. Vekttapet ditt handler hovedsakelig om kostholdet ditt. Så kommer treningen som en BOOST i tillegg. Som ikke bare, når gjort riktig, booster energi, fettforbrenning, velvære og selvtillit, men mest av alt HELSE. Kostholdet avgjør hvor mye fett du har på kroppen og treningen avgjør hvordan kroppen ser ut UNDER fettet, samt forebygger og avhjelper nåtidens samfunnsproblemer av muskel- og skjelettlidelser. Så ikke bare skal du fokusere på kostholdet ditt og IKKE trene timesvis eller hver dag, men du skal trene RIKTIG. Dette betyr store endringer for mange. Dette betyr at du skal kaste pulsklokkka/Fitbeaten, ikke sette deg på en sykkel eller i et apparat når du skal trene, og for mange betyr det også å droppe gruppetimene. Om du ønsker en endring, må du gjøre en endring. Sammen med oss <3 Vi gir deg ikke bare treningen som FAKTISK gir deg resultater, men du får også videoer til alle øvelsene så du kan utføre de HELT korrekt, noe som også gjør hele forskjellen. 

Samholdet!
På en lukket facebook gruppe deler du reisen med flere hundre andre kvinner
  Det kan være vanskelig å gjøre store endringer om du er helt alene om det. Det er du heldigvis ikke her. Ikke bare får du hjelp og motivasjon daglig, og akkurat når du ønsker, men du får også ubegrenset oppfølging av oss inne på denne facebook gruppen. Her deler vi ikke bare de gode dagene og valgene, men også når det er vanskelig. Som den familien vi er.
Hva gjør det med deg?
Hvilket liv ønsker du?
 •  Mer energi og mindre trøtthet.
 • En bedre helse innvendig som både merkes av deg, og som synes utvendig.
 • Et raskt vekttap (om du har overflødig fettmasse) som er sunt og naturlig, og som ikke minst varer.
 •  Nyte god mat med venner og familie.
 • Bedre fordøyelse.
 • Du blir del av et samhold og en "familie" på den lukkede facebook gruppen.
 •  Lavere risiko for hjerte- og karsykdom, kreft, beinskjørhet og diabetes type 2.
 •  En bedre helse for familien og barna dine.
Forhåndsbestill nå til kun 990,- KUN 299,-
Ubegrenset oppfølging er ALLTID inkludert hos oss!
Hva er feilene du har blitt lært, som gjør at du ikke er kommet i mål?
Feil nummer 1: å telle kalorier
Synes du det høres rart ut at du ikke trenger å telle kalorier eller spise mindre fett? 
Da kan vi fortelle deg at kalorimyten har ødelagt nok for deg til nå i livet, og at det er på tide å endre handlinger, for å endre resultater.

 
Verdens største studier på kosthold, inkludert "Womens Health Initiative" som gir oss resultater fra over 50 000 kvinner, viser oss at kaloritelling ikke er løsningen. Vet du hva resultatet var? Etter 7 år hvor de hadde redusert kaloriinntak med 361 kalorier per dag, samt hadde økt treningsmengde med 10 %, hadde kvinnene gått ned 500 gram. 500 gram på 7 år!

Hadde "spis mindre, tren mer" svadaet (ja, jeg sa det) vært riktig, hadde de gått ned 15 kilo per år. 
Ja, per år.

Så neste gang du hører "spis 500 kalorier mindre om dagen for å gå ned en halv kilo i uken", 
så spør om hvilke studier de refererer til.
De finnes nemlig ikke. 

Vi forstår at dette kan være vanskelig å tro på, men vitenskapen støtter oss i disse påstandene.

Studie 1: Forskere ved Cornell Universitetet delte deltakerne inn i grupper der alle skulle spise 1800 kalorier per dag. Den gruppen som spiste kalorier av høyere kvalitet (sunn, ren mat) mistet 86.5% mer kroppsfett enn de andre gruppene, selv om de spiste akkurat samme mengde kalorier (1).

Studie 2: En lignende studie utført ved U.S. Naval Hospital viste at ved å bare bytte ut kvaliteten av maten som ble spist (ingen endring i tallet på kalorier) så mistet testpersonene dobbelt så mye fett på bare 10 dager (2) .

Studie 3: Ved Marshall universitetet delte de også testpersonene inn i to grupper. Gruppe 1 gikk på en vanlig lavkaloridiett. Gruppe 2 fikk beskjed om at de kunne spise så mye kalorier som de ønsket, men de skulle unngå mye sukker og stivelse (3).

Resultatet? Gruppen som hadde restriksjoner på kalorimengden la på seg 2.3 kg. Mens gruppe 2 som kunne spise så mange kalorier de ønsket (men kvaliteten på maten var bedre) mistet i gjennomsnitt 5 kg hver. 

Overvekt ble et problem rett etter at helseaktører begynte å fortelle 
kundene sine at alle kalorier er like. 

Hva skjer videre om vi fortsetter å sulte oss selv? Kroppen begynner å forbrenne muskler. SÅ begynner den å forbrenne kalorier fra fett, men mindre muskelmasse betyr mindre fettforbrenning (4) (5) (6).

Hva fører dette til? Typisk "jojo-slanking".
Feil nummer 2: å velge (visse) vegetabilske oljer
Vegetabilske oljer har lenge blitt anbefalt for å senke kolesterolnivået, men det å erstatte mettet animalsk fett med omega-6 flerumettede vegetabilske oljer (rapsolje, margarin osv.), er faktisk linket til en forhøyet dødelighet blant pasienter med hjertesykdom (1).

For i dag vet vi at kolesterol fungerer på en mye mer komplisert måte enn å kunne beregne risikoen for hjerte- og karsykdom kun ut i fra LDL/HDL/totalkolesterol, som er årsaken til at studier viser at selv om kolesterol påvirkes av maten vi spiser, så er ikke høyere kolesterol ensbetydende med høyere dødelighet/sykdomsforekomst. 

Summa summarium: mettet fett påvirker kolesterolet og myten er at økt totalkolesterol 
gir økt risiko for hjerte- og karsykdom, og dermed blir mettet fett synderen. 
Men sannheten er at totalkolesterol IKKE påvirker risikoen for hjertesykdom, 
og da kan en heller ikke konkludere med at mettet fett er farlig. 

Selv om mettet fett påvirker kolesterolet, så er det ingen direkte sammenheng 
mellom økt inntak av mettet fett og økt risiko for hjerte- og karsykdom. 

Så hva bør du tenke på når du vurderer disse studiene?
Jo, hva gjør inntaket med faktisk dødelighet, ikke hva det gjør 
med mellomfaktorer som kolesterol. 
Og når de f.eks viser på NRK at inntak av mettet fett (kokosolje) økte totalkolesterolet til en kvinne, fra f.eks 4 til 4.6, så er spørsmålet, hva refereres det til når det uttales at dette øker risiko for nettopp hjerte -og karsykdom?

Ja. Lykke til med å finne den studien NRK. Den finnes nemlig ikke.
Bare for å holde oss innenfor norges grenser; en studie fra NTNU på 52 000 kvinner og menn viste at kvinner med "høyest kolesterol" (7 mm/l) hadde 28 % mindre risiko for slag og hjerteinfarkt, sammenlignet med kvinnene med lavere kolesterol (2).

En metaanalyse fra 2010 så på 21 ulike studier med 347,747 mennesker og de fant absolutt ingen sammenheng mellom inntak av mettet fett og risikoen for hjertesykdom (3). En annen metaanalyse fra 2014 så på 76 studier (både observasjonsstudier og kontrollerte studier) med 643,226 deltakere og fant heller ingen sammenheng mellom mettet fett og hjertesykdom (4)

En review publisert i 2011, som så på data fra mange randomiserte kontrollerte studier viser at det å redusere inntaket av mettet fett har ingen effekt på dødelighet generelt eller dødelighet etter hjertesykdom (5).

Vegetabilske oljer/fett som rapsolje, solsikkeolje, margarin og maisolje inneholder (for) mye Omega-6 fettsyrer som kan forårsake betennelser i kroppen, og viser høyere risiko for hjertesykdommer (6) (7) (8) (9) (10) (11) (12). 

Dette gjelder ikke alle typer planteoljer, som kokosolje og kaldpresset ekstra virgin olivenolje, disse inneholder lite Omega 6 og er veldig sunne. Kjøp kaldpresset olivenolje om du skal bruke det, da det betyr at den ikke har vært gjennom varmebehandling, den er mindre prosessert og dermed nærmere sin naturlige form.
Feil nummer 3: å velge fullkorn
En av de største feilene i verden hva gjelder ernæringsråd, er nettopp rådene om å spise fullkorn.
Fullkorn er til og med i "matpyramiden" (ikke la meg starte å snakke om den), fra 1992. 

Først la meg avklare én ting; fiberet i fullkorn ER sunt, 
og hvetekimen (det innerst i kornet) inneholder masse gode mikronæringsstoffer. 
Det er resten av kornet du ikke vil ha i deg, dette er stivelse, og der planten lagrer energi.
Denne energien gjør at når du spiser en skive med fullkornsbrød, så påvirker det
 blodsukkeret ditt, NESTEN like mye som når du spiser en Snickersbar
 (som du kan se i skjemaet til høyre). 
Ja, det er sant.

Hvete (også fullkorn) er forbundet med en rekke risikoer for hjerte- og karsykdommer (1) 
og randomiserte kontrollstudier har til og med funnet en sammenheng 
mellom hvete og ulike typer hjernesykdommer (2) (3) (4).

Sannheten er at fullkorn øker risiko for overvekt (5) ,
hjerte- og karsykdom  (6) og kreft (7).

Feil nummer 4: å velge light produkter
Er det ikke utrolig med hvilken selvtillit det ytres at "aspartam IKKE er helseskadelig"?
Og la meg gi deg en utfordring; neste gang noen uttaler dette, 
så spør de hva de referer til, hvor de har påstanden sin fra. 
Jo, det skal jeg fortelle deg. 

Det har blitt en "sannhet" at aspartam/kunstig søtning ikke er helseskadelig fordi EFSA (den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet) ga ut en rapport for noen år siden om at dette var trygt. Så da bare nikker vi og godtar dette (her må vi skjerpe oss), uten å stille spørsmålstegn.

Det er dette vi i OnlineLifeChange IKKE gjør. 
For vi trenger å ha vitenskapen på plass for å gi deg de beste rådene.
Så vi sjekker opp i hvilke studier EFSA brukte i denne rapporten.
Og det er en interessant reise. 
For hva fant vi?

Studiene EFSA brukte er nesten alle 20, 30 og 40 år gamle, hvor kun noen få "bare" er 10 år gamle, og de har heller ikke tatt med de studiene som faktisk viser risikofylte helsekonsekvenser.
Nemlig de store studiene som viser oss at inntak av aspartam og kunstig søtning øker risiko for blant annet overvekt, diabetes og hjerte- og karsykdom (1)(2)

Selv om industrien påstår det motsatte så viser 30 år med forskning at kunstig søtning øker appetitten, craving på karbohydrater og det kan føre til en rekke metabolske funksjonsforstyrrelser som fremmer fettlagring og vektøkning. Blant annet viste en studie som fulgte nesten 79 000 kvinner mellom 50 og 69 over ett år, at økt bruk av kunstig søtning førte til økt vekt, og brukerne hadde signifikant større sjanse for vektøkning sammenlignet med de som ikke brukte det, uavhengig av begynnervekt (3).

Et systematisk review og metaanalyse av flere randomiserte kontrollerte studier og prospektive kohortstudier viser at personer som bruker kunstig søtningsmiddel ikke går ned i vekt, men at de i mange tilfeller faktisk øker både vekt og BMI (4). 
Feil nummer 5: å spise mindre salt
Er det slik at jo mindre salt du spiser, jo bedre er det? Nei, absolutt ikke. Kroppen trenger salt, og det er ikke bra å verken spise for lite eller for mye salt.

Studier viser at det kan være skadelig å få for lite natrium, det kan føre til blant annet insulinresistens, høyere kolesterol og økt dødelighet hos mennesker med diabetes 2 (1) (2) (3).

En studie fra 2011 med nesten 30 000 deltakere (4) viser at for lite salt kan øke sannsynligheten for slag, hjerteinfarkt og død. En annen studie fra 2011 med 3700 deltakere bekrefter dette, ikke bare var lavere inntak av salt assosiert med høyere dødelighet av hjerte- og karsykdommer, men en kunne heller ikke se at økt saltinntak økte sjansen for høyt blodtrykk (5).

Selv om høyt blodtrykk pga. høyt saltinntak ofte har fått skylden for hjertesykdom, så ser en faktisk at for lite salt er assosiert med høyere dødelighet etter hjertesykdom. En av grunnene til dette er at kroppen selv vil skylle ut mye av saltet den ikke trenger, slik at det er veldig lite ekstra salt som faktisk blir absorbert dersom du får i deg for mye. Kroppen klarer derimot ikke å produsere mer salt dersom den har for lite. Salt er også et mineral som kan skylles ut av kroppen veldig lett, og bare det å drikke et par ekstra kopper kaffe kan faktisk gjøre at du mister mye vann og salt.

Det som er viktig å få med er at vanlig bordsalt (prosessert salt) og naturlig salt (bergsalt/havsalt) ikke er det samme. Om du ønsker å unngå alle tilsetningstoffene, antiklumpemiddel, bleikeprosesser, samt at blant annet enzymer er fjernet i prosessert salt, og likevel få tilskudd av mange gode mineraler, så gå for det naturlige valget. I tillegg smaker naturlig salt mye bedre. Vi liker veldig godt rosa himalayasalt og havsalt.

Så, hvor mye salt burde du spise?
Vi sier ikke at du skal helle salt på maten din, og at det er sunt å spise 
ubegrensede mengder salt, tvert imot! Du skal ikke ha for mye salt, eller for lite salt.

Hvor mye du burde få i deg varierer etter kjønn, alder, fysisk aktivitet og generell helse, 
men mellom 1,5 til 3,5 teskjeer per dag er passe. Om du er ung, mann eller høy/kraftig kvinne, ganske aktiv og svetter mye kan du spise nærmere 3,5 og omvendt mot 1,5. 
Dette gjelder friske mennesker som ikke har for høyt blodtrykk (4).

Vi anbefaler et daglig inntak av natrium på mellom 3000 and 7000 milligram, dette er 
mengden som er mest optimal for å unngå sykdom. Den mengden vi anbefaler kan ikke 
øke risikoen for hjerte- og karsykdommer, men alt over og under kan.

Det som er så fint når du spiser ren, ikke-prosessert mat er at du kan tilsette salt selv, og dermed vet mengden og kvaliteten. Smak på maten og lytt til hva kroppen vil ha, om den vil ha salt, så trenger den salt.
Ikke hør på oss,  HØR HELLER PÅ NOEN AV VÅRE 22 000 KUNDER.
DETTE SIER DE!
Forhåndsbestill nå til kun 990,- KUN 299,-
Ubegrenset oppfølging er ALLTID inkludert hos oss!
OnlineLifeChange AS
Dronning Eufemias gate 16
0191 Oslo
kontakt@onlinelifechange.com